Dresajul Canin la Perfecție
51 review-uri
Original price was: 9900lei.Current price is: 8900lei.
Comandă
dachshund 1519374 1280

Călătoria critică a cățelului: Ghidul complet al perioadelor esențiale din viața primilor ani ai cățelului tău

Perioadele critice în viața unui cățel sunt momente esențiale care influențează dezvoltarea acestuia și modul în care va interacționa cu lumea din jurul său. Iată o prezentare detaliată a acestor perioade și a importanței lor:

  1. Perioada neonatală: Această etapă începe de la fătare și se încheie în primele 12 zile de viață ale cățelului. În această perioadă, cățeii reacționează la stimuli termici, mecanici și olfactivi. Este important să le oferi asistență fizică pentru a urina și a defeca, deoarece în acest stadiu nu văd sau aud.
  2. Perioada de tranziție: Are loc între zilele 13 și 20 de la naștere. În această perioadă, ochii cățeilor încep să se deschidă, iar aceștia încep să reacționeze la lumină. De asemenea, își dezvoltă capacitatea de a se mișca prin târâre și de a-și folosi simțurile.
  3. Perioada de conștientizare: În această etapă, care durează de la ziua 21 până la ziua 28, cățeii încep să audă și să vadă. Încep să descopere lumea din jurul lor și să învețe cum să comunice cu ceilalți câini din familie.
  4. Perioada de socializare la grupa canină: Între zilele 21 și 49 de la naștere, cățeii încep să învețe comportamente specifice grupului lor canin. Învață cum să comunice și să interacționeze cu alți câini, dar și să se joace și să se lupte.
  5. Perioada de socializare la grupa umană: În intervalul de la 7 la 12 săptămâni de viață, cățeii sunt receptivi la învățare și pot fi introduceți în mediul uman. Este momentul optim pentru a începe educația cățelului și pentru a-i oferi diverse experiențe de învățare.
  6. Prima perioadă de imprimare a fricii: Între 8 și 10 săptămâni, cățeii încep să experimenteze frica și să învețe cum să evite situațiile înfricoșătoare.
  7. Perioada de stabilire a ierarhiei: Între 12 și 18 săptămâni, cățeii încep să își stabilească locul în ierarhia socială. Este important să stabilești autoritatea și să-i educi pe căței în această perioadă.
  8. Perioada instinctului de explorare: Între 4 și 8 luni, cățeii încep să exploreze mediul din jur și să își dezvolte curiozitatea. Este esențial să îi oferi stimulare mentală și să îi îndrumi în această perioadă.
  9. A doua perioadă de imprimare a fricii: Între 6 și 14 luni, cățeii pot dezvolta temeri noi față de obiecte sau persoane. Este important să îi înțelegi și să îi sprijini în depășirea acestor frici.
  10. Perioada de maturizare: De la 1 la 4 ani, cățeii devin adulți și își stabilesc personalitatea definitivă. Este esențial să îi oferi continuu îndrumare și educație pentru a deveni câini echilibrați și fericiți.

Păstrând aceste informații în minte și acționând în consecință, vei putea influența pozitiv dezvoltarea și comportamentul cățelului tău în fiecare etapă critică a vieții sale.

Destinul câinelui tău este în mâinile tale!
Cartea Dresajul Canin la Perfecție te învață cum să-ți îngrijești și să-ți educi câinele, ca să te bucuri de el mulți ani de aici încolo.

Dresajul canin nu te mai
costă mii de lei, de fapt îți
poți dresa chiar tu câinele!

Fost Dresor de Elită din Poliție și Serviciile Secrete
Dezvăluie un Sistem Unic de Dresaj Canin bazat
pe Încredere și Iubire prin care Tu îți Dresezi Singur
Propriul Câine, folosind peste 50 de Metode Unice
nepublicate până acum...