Dresajul Canin la Perfecție
51 review-uri
8900lei
Comandă acum
istockphoto 1320359371 612x612 1

Cum să îți acomodezi câinele cu peria și cum să-l perii corect?

 

Perierea regulată a câinelui este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții blănii sale. Dacă nu ai mai periat niciodată câinele până acum, este important să îl acomodezi treptat cu acest proces pentru a evita anxietatea și disconfortul. Iată câteva sfaturi despre cum să îți alegi peria potrivită și să perii corect câinele tău.

Alegerea periei potrivite

Periile și pieptenii pentru câini trebuie aleși în funcție de lungimea și tipul blănii acestora. Iată câteva recomandări:

  • Pentru rasele cu părul lung: Optează pentru periile cu dinți rari, dar rezistenți sau pieptenii metalici cu dinți rari. Acestea sunt potrivite și pentru rasele cu blană dublă, cum ar fi Terra Nova sau Ciobănescul German.
  • Pentru rasele cu păr sârmos: Folosește periile și pieptenii metalici cu dinți scurți și deși.
  • Pentru rasele cu păr scurt: Alege periile cu dinți deși, dar scurți, fie din metal, fie din plastic.
  • Pentru câinii cu păr mătăsos: Folosește periile cu dinți moi, realizate din plastic sau fibre naturale. De asemenea, pot fi utilizate și pieptenii metalici cu dinți rari.

Pentru perii metalice, optează pentru modele cu protecții de plastic sau cauciuc la vârfurile perilor pentru a proteja pielea sensibilă a câinelui. Dacă patrupedul tău este sensibil la periat, poți folosi o mănușă specială pentru periat.

Cum să perii corect câinele

Începe perierea de la cap și avansează treptat spre coadă, având grijă să nu rănești câinele. Folosește pieptenul în zonele sensibile, cum ar fi în jurul ochilor, a botului și a urechilor. Dacă câinele are blană dublă, poți peria în sens contrar al creșterii părului.

Evită perierea excesivă a picioarelor și cozii pentru rasele cu păr scurt sau sârmos. În cazul apariției smocurilor de păr încâlcit, folosește un pieptene pentru a le descurca sau produse cosmetice speciale.

Frecvența perierii

Frecvența perierii depinde de lungimea și tipul blănii câinelui tău. Pentru câinii cu părul lung sau mătăsos, periază-i zilnic sau de câteva ori pe săptămână. Pentru cei cu păr scurt, o dată la câteva săptămâni poate fi suficient. Întotdeauna ține cont de perioada de năpârlire, când perierea trebuie să fie mai frecventă.

Perierea câteva minute în fiecare zi este benefică și pentru pui, ajutându-i să se obișnuiască treptat cu acest proces.

Perierea este nu doar o rutină de îngrijire, ci și un moment de legătură și atenție între stăpân și câine. Investind timp și răbdare în perierea corectă a câinelui tău, îl vei ajuta să se simtă confortabil și să arate impecabil în orice moment.

Destinul câinelui tău este în mâinile tale!
Cartea Dresajul Canin la Perfecție te învață cum să-ți îngrijești și să-ți educi câinele, ca să te bucuri de el mulți ani de aici încolo.
dresajul canin la perfectie

Dresajul canin nu te mai
costă mii de lei, de fapt îți
poți dresa chiar tu câinele!

Fost Dresor de Elită din Poliție și Serviciile Secrete
Dezvăluie un Sistem Unic de Dresaj Canin bazat
pe Încredere și Iubire prin care Tu îți Dresezi Singur
Propriul Câine, folosind peste 50 de Metode Unice
nepublicate până acum...