Dresajul Canin la Perfecție
51 review-uri
Original price was: 9900lei.Current price is: 8900lei.
Comandă
istockphoto 1303458930 612x612 1

Cum să tai ghearele câinelui fără stres! Sfaturi utile

Tăierea ghearelor câinelui poate fi o experiență stresantă atât pentru animal, cât și pentru stăpân. Cu toate acestea, este o acțiune necesară pentru menținerea sănătății și confortului patrupedului. Iată câteva sfaturi pentru a face procesul de tăiere a ghearelor mai ușor și mai plăcut atât pentru tine, cât și pentru câinele tău.

Obișnuiește câinele cu tăierea ghearelor

Începe prin a obișnui câinele cu procesul de tăiere a ghearelor încă de la o vârstă fragedă. Atingerea lăbuțelor și imobilizarea piciorului trebuie să devină o rutină plăcută pentru el. Folosește joaca și recompensele pentru a-i face să asocieze această experiență cu ceva pozitiv.

Alegerea corectă a instrumentelor

Pentru tăierea ghearelor câinelui, ai nevoie de un clește special destinat acestui scop. Asigură-te că acesta este bine ascuțit și potrivit pentru dimensiunea și tipul unghiilor câinelui tău. Evită folosirea uneltelor destinate oamenilor, deoarece acestea pot leza unghiile sensibile ale câinelui.

Tehnica corectă de tăiere a ghearelor

Atunci când tăieți ghearele câinelui, asigurați-vă că este relaxat și confortabil. Poziționați-l confortabil și imobilizați-l cu blândețe. Luați fiecare unghie în parte și tăiați-o cu grijă, având grijă să nu tăiați prea mult și să nu lezați pachetul vasculo-nervos al unghiei.

Dacă unghiile câinelui sunt negre, fii și mai atent, deoarece este mai dificil să observi zona sensibilă. Tăiați fiecare unghie până la partea încovoiată, menținând cleștele într-un unghi de aproximativ 45 de grade.

Cum să gestionezi eventualele accidente

În cazul în care se produce o rană în timpul tăierii ghearelor, nu intrați în panică. Folosiți o pudră antiseptică și un pansament pentru a opri sângerarea. Dacă sângerarea persistă, consultați imediat un medic veterinar.

După ce ați terminat de tăiat ghearele, lăudați și răsfățați câinele pentru comportamentul său cooperant. O recompensă delicioasă și o sesiune de joacă vor face ca această experiență să fie una plăcută și pentru el.

Tăierea ghearelor câinelui poate fi o sarcină delicată, dar cu puțină pregătire și răbdare, puteți transforma această activitate într-o rutină ușoară și lipsită de stres atât pentru tine, cât și pentru câinele tău.

Destinul câinelui tău este în mâinile tale!
Cartea Dresajul Canin la Perfecție te învață cum să-ți îngrijești și să-ți educi câinele, ca să te bucuri de el mulți ani de aici încolo.

Dresajul canin nu te mai
costă mii de lei, de fapt îți
poți dresa chiar tu câinele!

Fost Dresor de Elită din Poliție și Serviciile Secrete
Dezvăluie un Sistem Unic de Dresaj Canin bazat
pe Încredere și Iubire prin care Tu îți Dresezi Singur
Propriul Câine, folosind peste 50 de Metode Unice
nepublicate până acum...