Dresajul Canin la Perfecție
51 review-uri
8900lei
Comandă acum
friends 3042751 1280

Cum știi când ești pregătit să adopți un câine? Iată ce întrebări trebuie să-ți pui înainte

 

Autoevaluarea este o etapă în care trebuie să înţelegi totul despre propria persoană şi despre stilul de viaţă pe care îl ai. Fiecare aspect al vieţii este important şi pentru fiecare trebuie determinat un mod în care câinele să se integreze şi să relaţioneze perfect cu toate situaţiile.

Decizia de a lua un câine se referă la fiecare persoană din familie, deoarece familia va deveni haita câinelui!

Fiecare membru va trebui să se comporte precum un şef de haită.

Este important ca toţi cei care fac parte din familie să fie de acord cu aducerea unui nou membru acasă.

De exemplu, atunci când unul dintre părinţi este de acord cu adopțtia unui animal de companie, în timp ce celălalt refuză cu vehemenţă ideea, pot apărea probleme. Copiii au tendinţa de a se plictisi şi de a uita de responsabilităţi, caz în care părintele nemulţumit va trebui să preia toate aceste îndatoriri.

Decizia de a adopta un câine trebuie luată împreună, în urma unei discuţii deschise în cadrul căreia să se analizeze situaţia şi modul în care fiecare persoană din familie trebuie să contribuie şi să se implice în creşterea acestuia.

Există o serie de întrebări pe care fiecare viitor stăpân de câine ar trebui să şi le pună înainte de a adopta un cățel:

 În cazul în care în familie sunt şi copii, aceştia au vârsta necesară pentru a primi responsabilitatea de a deveni îngrijitori şi lideri? În cazul în care acest punct a fost bifat, adulţii trebuie să determine dacă cei mici pot face diferenţa dintre câine şi o jucărie. Sunt ei capabili să înţeleagă nevoile unui căţel şi să îi respecte teritoriul?

Copiii au capacitatea de a înţelege că, odată ajuns în familie, câinele este în mod egal al tuturor şi că nu aparţine doar unuia dintre ei?

 Există o persoană disponibilă care să stea mereu cu câinele sau membrii familiei sunt plecaţi de acasă de dimineaţa până seara?

Care sunt obiceiurile în ceea ce priveşte concediile şi vacanţele? În cazul în care membrii familiei îşi organizează concediile departe de casă, sunt toţi dispuşi să schimbe pretenţiile legate de cazare şi să facă toate demersurile de călătorie pentru ca noul membru al familiei să îi însoţească? Ce se va întâmpla atunci când câinele trebuie să rămână acasă?

 Există o persoană de încredere care să se ocupe de câine în perioadele în care familia este
plecată?

Există o persoană în familie care suferă de alergii? Aceste alergii împiedică adoptarea unui animal de companie sau a anumitor rase de câini? În cazul în care răspundeţi afirmativ la această întrebare este bine să ţineţi cont de rasele hipoalergenice, cum ar fi Câinele de Apă Portughez, pentru a evita situaţiile nedorite.

Pe lângă aceste întrebări la care este necesar să răspunzi înainte de a lua în calcul integrarea în familie a unui câine, trebuie să te gândești dacă ai spațiul necesar în casă pentru a-l ține.

Fie că este vorba despre o casă cu grădină sau un apartament mic, este esențial să iei în considerare dimensiunea și nevoile de mișcare ale câinelui. În plus, amplasarea locuinței tale poate influența decizia ta. Un câine energic s-ar putea să nu se potrivească unui mediu urban aglomerat, în timp ce un câine mai liniștit s-ar simți confortabil într-o zonă mai liniștită.

Odată ce ai stabilit că poți oferi spațiul și timpul necesar pentru un câine, următorul pas este să examinezi situația ta financiară. De la costurile inițiale pentru vaccinuri și microcipare la cheltuielile lunare pentru hrană și îngrijiri medicale, asigură-te că ești pregătit să faci față acestor responsabilități financiare. Este important să ai o rezervă de bani pentru situații de urgență, astfel încât să poți oferi câinelui tot ce are nevoie fără stres financiar.

În final, alegerea unui câine este o decizie importantă și trebuie să fie luată cu grijă și considerație. Analizează-ți stilul de viață, resursele financiare și disponibilitatea de timp înainte de a lua o decizie. Cu puțină cercetare și planificare prealabilă, poți găsi cu ușurință câinele perfect care să se potrivească cu familia ta și să aducă bucurie și fericire în căminul vostru pentru mulți ani de acum înainte.

Destinul câinelui tău este în mâinile tale!
Cartea Dresajul Canin la Perfecție te învață cum să-ți îngrijești și  să-ți educi câinele, ca să te bucuri de el mulți ani de aici încolo.
dresajul canin la perfectie

Dresajul canin nu te mai
costă mii de lei, de fapt îți
poți dresa chiar tu câinele!

Fost Dresor de Elită din Poliție și Serviciile Secrete
Dezvăluie un Sistem Unic de Dresaj Canin bazat
pe Încredere și Iubire prin care Tu îți Dresezi Singur
Propriul Câine, folosind peste 50 de Metode Unice
nepublicate până acum...