Dresajul Canin la Perfecție
51 review-uri
8900lei
Comandă acum
istockphoto 1160826065 612x612 1

Simțurile câinelui: Portalul către o înțelegerea profundă

 

Pentru a decodifica comportamentul și reacțiile câinelui tău, trebuie să pătrunzi în lumea fascinantă a simțurilor sale. Înțelegerea acestor simțuri este cheia pentru a stabili o conexiune profundă și autentică cu animalul tău de companie.

Simțul tactil: Limbajul contactului

Primul simț care se dezvoltă la un câine este simțul tactil. De la primele zile de viață, puii caută confortul atingerii, căutând căldura și siguranța mamei lor. Atingerea este modalitatea prin care câinii își exprimă afecțiunea și primesc reasigurare din partea stăpânilor lor. Mângâierea și contactul fizic reprezintă pentru ei cea mai mare recompensă și un canal vital de comunicare.

Gustul: Bucuria bucătăriei

Gustul este un alt simț esențial pentru câini, determinându-le preferințele alimentare și plăcerea în timpul mesei. Deși papilele gustative ale câinilor sunt mai puține decât ale oamenilor, aceste animale au preferințe distincte, iar gustul dulce sau cald al hranei poate fi o atracție specială pentru ei. Înțelegerea preferințelor lor gustative poate contribui la menținerea unei diete echilibrate și la crearea unor momente de bucurie în timpul hrănirii.

Auzul: Melodia lumii lor

Simțul auzului la câini este remarcabil de dezvoltat, permițându-le să detecteze sunete cu o intensitate extrem de redusă și frecvențe variate. Câinii pot auzi sunetele de la distanțe mult mai mari decât oamenii și pot reacționa la schimbările subtile din mediul lor înconjurător. Înțelegerea sensibilității lor auditive poate contribui la crearea unui mediu confortabil și sigur pentru animalul tău.

Văzul: Lumina în întuneric

Văzul câinilor se dezvoltă treptat în primele luni de viață, ajungând la maturitate în jurul vârstei de patru luni. Cu toate că vederea lor nu este la fel de precisă ca a oamenilor, câinii pot detecta mișcările și schimbările din mediul lor, adaptându-se în mod eficient la diferite condiții de lumină și întuneric. Înțelegerea limitărilor și capacităților lor vizuale poate contribui la îmbunătățirea comunicării și a mediului în care trăiesc.

Simțul olfactiv: Nasul sensibil

Câinii sunt cunoscuți pentru simțul olfactiv extraordinar de dezvoltat, având capacitatea de a detecta mirosurile în moduri incredibile. Cu aproximativ 220 de milioane de celule olfactive, comparativ cu doar 5 milioane la oameni, câinii pot identifica mirosuri pe care noi nu le putem detecta. Această capacitate remarcabilă îi face să fie indispensabili în activități precum căutarea de narcotice, detectarea de explozivi sau găsirea persoanelor dispărute.

Prin explorarea lumii lor sensoriale, poți descoperi noi modalități de comunicare și conexiune profundă cu cel mai bun prieten al tău.

Destinul câinelui tău este în mâinile tale!
Cartea Dresajul Canin la Perfecție te învață cum să-ți îngrijești și să-ți educi câinele, ca să te bucuri de el mulți ani de aici încolo.
dresajul canin la perfectie

Dresajul canin nu te mai
costă mii de lei, de fapt îți
poți dresa chiar tu câinele!

Fost Dresor de Elită din Poliție și Serviciile Secrete
Dezvăluie un Sistem Unic de Dresaj Canin bazat
pe Încredere și Iubire prin care Tu îți Dresezi Singur
Propriul Câine, folosind peste 50 de Metode Unice
nepublicate până acum...